Geautomatiseerd je Bol.com koopblok beschermen tegen andere verkopers

Stel je voor je hebt…

Sta je in je recht?

Om te weten of je hier iets tegen kan doen moet je eerst weten of je in je recht staat. Je staat als verkoper in je recht wanneer je listing aan de volgende voorwaarden voldoet:

Wees er op tijd bij

Er zijn een aantal manieren om te ontdekken dat iemand onder jouw listing verkoopt.

Als je 1 tot 10 producten verkoopt is dit handmatig nog prima te controleren. Maar wat doe je als je 20+ producten verkoopt? Ga je dan handmatige alle producten af? En doe je dat dan meerdere keren per dag? Lees gauw verder hoe je dit hele proces kan automatiseren en kostbare tijd vrij kunt maken.

Heb je ontdekt dat iemand op je listing verkoopt? Wees er op tijd bij en contacteer de verkoper direct! Hiermee toon je aan dat je je listings actief monitort en dat bij jou niets te halen valt.

Contacteer de verkoper

Zodra je ontdekt hebt dat een andere verkoper onder jouw listing staat dien je de andere verkoper te contacteren en daar kun je onderstaande voorbeeldmail voor gebruiken. Er samen met de andere verkoper uit komen is de eerste stap volgens de Bol.com Notice and Take Down procedure.

Voorbeeldmail

Goedemiddag meneer/mevrouw van {naam_verkoper},
Ik zie dat u heeft besloten om uw product aan te bieden onder onze listing. Het gaat hier om EAN {ean_code}.
Echter bied u uw product aan onder een listing met onze beschermde Merknaam '{merk_naam}'.
Deze is geregistreerd bij het BOIP merkenregister voor de Benelux. U maakt momenteel inbreuk op ons Merk op eerder genoemde EAN {ean_code}.
Ik verzoek u dan ook vriendelijk om **voor 24:00 uur vandaag, 27-04-2021** van deze listing af te gaan. Doet u dit niet, dan zullen wij genoodzaakt zijn verdere stappen te ondernemen.
Dit houd in dat u een schadeclaim krijgt wegens inbreuk op ons merk. Deze aangetekende brief krijgt u toegestuurd op {adres_verkoper} en dat er een Notice and Take Down ingediend wordt bij Bol waar je aftrek van beleidspunten riskeert. Ik geef u eenmalig de kans om het op te lossen door per direct van de listing af te gaan. Indien u dit niet doet kan dit wellicht vergaande gevolgen voor uw bedrijf hebben.
Met vriendelijke groet,
{je_naam}
{je_telefoonnummer}
Partner van Bol.com

Alles geautomatiseerd met de Bolyo Koopblok Checker

Zoals je ziet kost het aardig wat tijd, geld en moeite om je producten white label te kunnen verkopen. Het is dan zonde wanneer een andere verkoper profiteert van jouw harde werken en jij hier veel te laat achter komt. Wanneer je 20+ producten verkoopt is het niet te doen om meerdere keren per dag te controleren wie onder jouw listingsverkopen. Met Bolyo Koopblok Checker automatiseer je het hele proces. Bolyo controleert meerdere keren per dag (bijna elk uur!) wie de koopblok houder is en informeert jou als jij het niet meer bent.

Zie hieronder een screenshot van hoe een melding van de koopblok checker eruit ziet.

koopblok checker voorbeeld

Voorbeeld van de melding in je Bolyo account

koopblok checker email voorbeeld

Voorbeeld van de notificatie mail die je ontvangt als je listing wijzigt

Bolyo gratis proberen?

Of je nu 10 of 1000 producten verkoopt via Bol.com maakt niet uit. Bolyo is interessant voor iedere verkoper. Kan je je voorstellen hoeveel tijd je bespaart wanneer je niet meer zelf meerdere keren per dag je listing hoeft na te lopen om te zien of niet iemand onder jouw listing verkoopt? Deze kostbare tijd die vrij komt kun je besteden aan product research, klantenservice, onderhandelen met leverancier of gewoon lekker ontspannen!

Stuur een mailtje naar [email protected] wanneer je Bolyo gratis wil proberen of een demo wil zien van de mogelijkheden.

Ben jij klaar om je Bol.com sales een boost te geven

Start gratis met Bolyo!

Gratis aanmelden

Begin gratis met 1 product, je zit nergens aan vast